Afvalvrij evenement organiseren: hoe doe je dat?

Evenementen zijn verbonden met veel wegwerpafval. Toch is het mogelijk om een duurzaam een afvalarm evenement te organiseren. Een mix van afvalpreventie en selectieve inzameling zorgt voor een schoon evenement. Het geeft een positieve uitstraling naar de buitenwereld. Bovendien bezorg je de bezoekers een unieke ervaring. Je zal ongetwijfeld scoren!

Intradura stelt 5 onmisbare tips voor om afval te beperken tijdens evenementen!

Voorzie voldoende afvaleilandjes op zichtbare plaatsen

Voorzie op voldoende plaatsen afvaleilandjes voor de gescheiden inzameling van recycleerbaar afval. Niet alleen op het terrein zelf, maar ook op de weg ernaar toe en op de parkings. Denk ook aan strategische plekken: bij de catering, in de buurt van kraampjes die afval veroorzaken. Wil je een afvaleilandje bestellen voor jouw evenement? Vraag ernaar in jouw gemeente! Deze 240l containers worden gratis uitgeleend. Vuilniszakken zijn beschikbaar maar betalend. Na gebruik moeten de containers leeg en proper zijn en zal er een controle gebeuren op het uitgeleende materiaal. Bekijk hier de handleiding. 

Mooimakers voorziet animatie tegen zwerfvuil 

ANIMATOREN: Organiseer je een evenement? Een professionele animator brengt de sfeer er meteen in. Onze 3 animatoren komen verkleed in een zwerfvuilthema en laten je gasten op een leuke manier kennismaken met zwerfvuil. 

HINKELPAD: Gebruik dit hinkelpad om kinderen afval op een speelse manier in de vuilbak te laten gooien in het kader van Operatie Proper.  

Doe de GroeneVent-scan

De Groeneventscan is een online instrument dat u helpt uw evenement door te lichten op vlak van duurzaamheid. Dankzij de vele tips ziet u ook meteen waar er nog ruimte is voor verbetering. Resultaat is een duidelijke scanroos en een score per thema waarmee u onmiddellijk kan uitpakken op Facebook en Twitter.

Afvalvriendelijke evenementen  scan

Afvalvriendelijke evenementen  tips

uitleendienst voor kleine events
gobelet réutilisable
Uitleendienst van afvaleilandjes
afvaleilandjes op events
Vraag deze via je gemeente/stad aan

Deel het met iedereen want jouw gedrag is besmettelijk!

Bekijk de verhalen in uw buurt en stuur ons jouw verhaal door!