Animatie Da's Proper

Da's proper! is een workshop over afvalbeheer die leerlingen alles bijbrengt over sorteerregels, recyclage, preventie, hergebruik, zwerfvuil, sociale economie, duurzame ontwikkeling en wetgeving. Spelenderwijs in een quiz of rollenspel, of iets ernstiger in een debat. En telkens vanuit de leefwereld van de jongeren.

Praktisch

Logo Da's proper!Doelgroep

Leerlingen van het secundair onderwijs, 3e tot 7e middelbaar.

Geschikt voor algemeen secundair onderwijs, beroeps-, technisch en kunstonderwijs.

Animatoren

Enthousiaste en ervaren animatoren van GoodPlanet.

Duur
  • Quiz: 1 lesuur.
  • Rollenspel: 2 lesuren.
  • Debat: 2 lesuren.
Locatie

Op school.

Prijs

GRATIS

Waarover gaat het?

U kiest voor één van de drie werkvormen:

1. Quiz

In de quiz lossen de leerlingen individueel twaalf meerkeuzevragen op, die ze samen verbeteren. Op basis van de antwoorden volgt er een gesprek over afvalbeheer. De leerlingen worden geholpen om uit de correcte antwoorden bepaalde conclusies te trekken.

2. Rollenspel

In het rollenspel over een fictief afvalprobleem vertolken de leerlingen de rol van een belangrijke betrokken partij: een ophaaldienst, sorteercentrum, verpakkingsproducent, burgemeester… Ze informeren elkaar, werken oplossingen uit en trekken conclusies.

3. Debat

Het debat start met een introductiefilmpje dat leerlingen in kleine groepjes een aantal stellingen voorschotelt. De groepjes formuleren samen pro’s en contra’s. Nadien debatteert de klas over de stellingen en komen de leerlingen samen tot conclusies.

Download de brochure

Meteen inschrijven