Animatie Viesvuilland

Viesvuilland is een educatieve animatie op maat van de allerkleinsten, in een sprookjesachtige context. Spelenderwijs en vanuit hun eigen leefwereld maken de kinderen kennis met afvalpreventie, sorteren en recycleren. Ervaren educatieve animatoren leren de kleinsten inzien waarom dat belangrijk is en leiden alles in goede banen.

Praktisch

Kleuter sorteren
Doelgroep

Kinderen uit de 1e, 2e en 3e kleuterklas en 1e en 2e leerjaar.

Animatoren

Enthousiaste en ervaren educatief team van GoodPlanet.

Duur 
  • 1e kleuterklas: 30 minuten.
  • De andere klassen: 50 minuten. 

De animatie voor de andere klassen duurt 20 minuten langer omdat er ook een interactief filmpje getoond wordt. Op één dag kan er voor elke kleuterklas een animatie gegeven worden.

Locatie

Op school, bij voorkeur in de polyvalente zaal, met banken of stoeltjes voor de kinderen.

Prijs

GRATIS 

Waarover gaat het?

De animatie draait rond het verhaal van Viesvuilland, ooit een mooi en proper land, waar de mensen lui werden en hun afval zomaar op de grond begonnen te gooien. Het rondzwervende vuil maakte de bomen en dieren van Viesvuilland zo boos, dat ze de koning vroegen om er iets aan te doen. Hij stuurde zijn prinsen en prinsessen het land in om naar een oplossing te zoeken. En zo kwamen ze in de kleuterklas terecht…

De prins of prinses stelt zichzelf voor en toont prenten van Viesvuilland van vroeger en nu, en vraagt de kinderen om hulp en ideeën om het afvalprobleem in Viesvuilland op te lossen. In een sorteerrace helpen de kinderen daarna om het land opnieuw proper te maken. Ze krijgen elk een stuk afval en moeten het in de juiste vuilnisbak werpen nadat ze een aantal hindernissen hebben overwonnen. Zo leren ze sorteren. De koning van Viesvuilland feliciteert hen met het goede sorteerwerk en maakt hen verder duidelijk hoe dat wonderlijke recycleren werkt en hoe ze zelf voor minder afval kunnen zorgen.

Download de brochure

Meteen inschrijven